Per paskutinįjį šį pavasarį vykusio kurso "Moters socializacijos" užsiėmimą, įkūnydama Šeimininkės socializaciją, Gintarė atsinešė fantastiško skonio keksiukų. Minkšti, padengti traškia cukraus ir kokosų drožlių plutele, keksiukai tiesiog tirpo burnoje... Rekomenduoju išsikepti!
Tešlai:
400 g obuolių,
200 g džiovintų datulių,
1 šaukštelio sodos,
250 ml karšto vandens,
125 g sviesto,
1 kiaušinio,
220 g cukraus,
225 g miltų
Viršutiniam sluoksniui:
60 g sviesto,
100 g rudojo cukraus,
125 ml pieno,
50 g kokoso drožlių.
Dubenyje sumaišykite mažais kubeliais pjaustytus obuolius, smulkintas datules, sodą ir vandenį, tada uždenkite ir 10 min. palaikykite. Tuo metu inde plakikliu išsukite sviestą, cukrų ir kiaušinį, po to sudėkite obuolių masę, per sietelį persijotus miltus ir viską gerai išmaišykite.
Paruoštą tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą ir dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite 50 min. Viršutiniam sluoksniui skirtus produktus sudėkite į puodą ir virkite ant lengvos ugnies vis pamaišant, kol masė taps vientisa. Ją supilkite ant pyrago ir dar kepkite apie 20 min., po to palaukite, kol atvės, ir patiekite. Skanaus!
Tešlai:
400 g obuolių,
200 g džiovintų datulių,
1 šaukštelio sodos,
250 ml karšto vandens,
125 g sviesto,
1 kiaušinio,
220 g cukraus,
225 g miltų
Viršutiniam sluoksniui:
60 g sviesto,
100 g rudojo cukraus,
125 ml pieno,
50 g kokoso drožlių.
Dubenyje sumaišykite mažais kubeliais pjaustytus obuolius, smulkintas datules, sodą ir vandenį, tada uždenkite ir 10 min. palaikykite. Tuo metu inde plakikliu išsukite sviestą, cukrų ir kiaušinį, po to sudėkite obuolių masę, per sietelį persijotus miltus ir viską gerai išmaišykite.
Paruoštą tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą ir dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite 50 min. Viršutiniam sluoksniui skirtus produktus sudėkite į puodą ir virkite ant lengvos ugnies vis pamaišant, kol masė taps vientisa. Ją supilkite ant pyrago ir dar kepkite apie 20 min., po to palaukite, kol atvės, ir patiekite. Skanaus!