Tabi - indė, kuri mokėsi Prancūzijoje. Ją į svečius pasikvietė Laura. Merginos kelis vakarus mus lepino puikia vakariene. Gaminant nedalyvavau, tik valgiau. Buvo labai skanu.
Reikia gaminti visus tris patiekalus ir valgyti juos kartu:
Aštri bulvių košė
Bulvės verdamos su lupenomis, vėliau trinamos dedant kepintų svogūnų, pagardintų prieskoniais: kariu, aitriąja paprika, imbiero milteliais, druska ir džiovintomis petražolėmis.
Biriai išvirti ryžiai
Ryžius verdame įprastai: 1 puodelis ryžių, 2 puodeliai vandens. Verdame uždengtus ant stiprios ugnies, kol užvirs. Vėliau ugnį sumažiname iki minimumo. Dangis visuomet uždengtas, ryžių nemaišome. Verdame be druskos. Skaniausia yra Basmati ryžiai.
Kepinti su svogūnais kopūstai
Smulkiai supjaustome svogūnus. Juos šiek tiek pakepame. Dedame vidutiniškai supjaustytą mūsų tradiciškąjį baltą kopūstą ir kepame, kol suminkštės. Prieskoniai: druska, indiškų prieskonių mišinys.
Reikia gaminti visus tris patiekalus ir valgyti juos kartu:
Aštri bulvių košė
Bulvės verdamos su lupenomis, vėliau trinamos dedant kepintų svogūnų, pagardintų prieskoniais: kariu, aitriąja paprika, imbiero milteliais, druska ir džiovintomis petražolėmis.
Biriai išvirti ryžiai
Ryžius verdame įprastai: 1 puodelis ryžių, 2 puodeliai vandens. Verdame uždengtus ant stiprios ugnies, kol užvirs. Vėliau ugnį sumažiname iki minimumo. Dangis visuomet uždengtas, ryžių nemaišome. Verdame be druskos. Skaniausia yra Basmati ryžiai.
Kepinti su svogūnais kopūstai
Smulkiai supjaustome svogūnus. Juos šiek tiek pakepame. Dedame vidutiniškai supjaustytą mūsų tradiciškąjį baltą kopūstą ir kepame, kol suminkštės. Prieskoniai: druska, indiškų prieskonių mišinys.